Portvin

vine på flaske

Øverste pris er glas, nederste er flaske.​

Colheita​

2003 Colheita Port, Hutcheson, Portugal

895,-

Det flotte udbud af Colheitas er af en sjælden høj kvalitet med generelle fællestræk som en dyb læderbrun farve og en meget fed, lidt krydret smag med sødmefulde undertoner af valnødder

1999 Colheita Port, Hutcheson, Portugal

945,-

Det flotte udbud af Colheitas er af en sjælden høj kvalitet med generelle fællestræk som en dyb læderbrun farve og en meget fed, lidt krydret smag med sødmefulde undertoner af valnødder.

1989 Colheita Port, Hutcheson, Portugal

995,-

Det flotte udbud af Colheitas er af en sjælden høj kvalitet med generelle fællestræk som en dyb læderbrun farve og en meget fed, lidt krydret smag med sødmefulde undertoner af valnødder.

grahams

The Tawny, Reserve Tawny, Graham’s

65,-

475,-

Duften har lækre toner af tørrede frugter, valnødder og karamel, kakao, krydderier og læder. Smagen er sødmefyldt med masser af modne tanninger og en fin medium syre, som afbalancerer

vinen. Eftersmagen har fine nuancer af valnødder og karamel. 

10 Years Old Tawny, Graham’s, Portugal

75,-

525,-

Mørkerød med et let brunligt skær i kanten. Duften har nuancer af krydderurter, chokolade og tørrede figner. Smagen er afrundet.

20 Years Old Tawny, Graham’s, Portugal

895,-

Mørk med et gyldenbrunt skær. Smagen er rig og fed med masser af mørk chokolade og tørrede kirsebær.

30 Years Old Tawny, Graham’s, Portugal

1300,-

Dyb og koncentreret frugt med muscovado sukker, sveskeblommer og rosiner.

40 Years Old Tawny, Graham’s, Portugal

1600,-

Intens og kraftig tawny så bliver det ikke meget større

Hvide portvine, med alder

10 Years Old White Tawny, Blackett, Portugal

55,-

395,-

Flot og elegant portvin med en herlig friskhed. En duft der minder om orange, abrikos og mandler. Flot balance mellem syre og sødme.

10 years Old White Tawny, Quinta das Lamelas

65,-

500,-

Dyb og koncentreret frugt med muscovado sukker, sveskeblommer og rosiner.

10 years old white tawny Sao Leonardo/Rio Bom

70,-

530,-

Flot gylden vin med friske noter af tørre frugter, abrikos, mandler og orientalske krydderier. Fin syre, og dejlig sødme.

20 years old white tawny Quinta das Lamelas

629,-

Flot gylden farve, med en intens aroma af nødder, muscat, citrus og krydderier fra den lange fadlagring.

20 years old white tawny Sao Leonardo

795,-

Mere intens. Længde og fylde I smagen end 10 years old. Vinen bærer tydeligt præg af længere lagring. Går blandt portvinsnørder som den bedste 20 års white!

Tawnies

Tawny Reserve, Blackett, Portugal

65,-

455,-

Normalt er en tawny reserve ca. 6-7 år gammel, men som smagen og farven tydeligt indikere, har Blackett ikke helt holdt sig til den tese. Vinen kan uden problemer sammenlignes med en 10 års tawny af bedre kvalitet. Med en duft af brun farin, honning, sveskeblommer, nødder og citrus, er denne lyse portvin både sød, rund og samtidig dejlig frisk.

10 years old tawny, Blackett, Portugal

75,-

525,-

Denne vin har lige som sine brødre og søstre, væsentligt flere år på fad, end etiketten fortæller. Vinen er flot udviklet i orange brune farver.En frisk vin med god syre, og en duft der minder om grønne valnødder, marcipan og citrusfrugter. Perfekt til Ost og

Tapas, gammeldags æblekage eller sågar jordskokkesuppe!!

20 years old tawny, Blackett, Portugal

885,-

En stor vin! Smagsmæssigt minder den om 10 years old blackett, men er meget længere i smagen og næsten helt cremet. Masser af aromaer der minder om nødder, appelsinskrald, og lidt kokos. Et must try.

30 years old tawny, Blackett, Portugal

1035,-

30 års følger stilen hos Blackett, en væsentlig ældre vin end etiketten fortæller. En mørk farve, med flere klassiske portvinsnoter, som nødder, karamel, tørrede frugter og rosiner. En af de bedste 30 års tawnies på markedet, ifølge diverse blindsmagninger bland entusiaster.

40 years old tawny, Blackett, Portugal

1995,-

En helt igennem fuldbåren portvin – kompleks på alle områder. Et monster af en smagsoplevelse. Bemærk den tenderende grønne kant i farven som indikerer en meget vin. Vinen er et måltid i sig selv, og bør ikke kombineres med mad, men blot med godt selskab.

Ruby's (De røde flaskelagrede portvine)

Rosé Port, Quinta das Lamelas, Portugal

55,-

450,-

Er lavet på røde druer, men med meget kort skindkontakt, som giver en flot rubinrød farve. Duft og smag minder om jordbær, hindbær. Fin sødme, og kan nemt forveksles med en sød rosevin for fuld udblæsning.

Ruby, Rio Bum, Portugal

60,-

455,-

Fin rød portvin, frisk frugt og god balance.

2015 LBV, Quinta das Lamelas, Portugal

500,-

Klassisk LBV (Late bottled vintage). En meget frugtig vin med fin sødme. Kan både nydes som dessertvin, men også til en god bøf, hvis man ønsker elegant power i glasset.

Crusted Port, tappet 2015, Fonseca, Portugal

525,-

Crusted Port, er et sammenstik af 2-3 forskellige årgange af portvin. Denne udgave er fra Fonsecas 200-års jubilæum. Vinen er ung i udtrykket, nærmest med helt kærnemælksagtig syre

i næsen. Ung og powerfull med voldsom frugt og syre.

2005 Quinta de Vargellas, Taylor, Portugal

625,-

intage port med lidt år på bagen. Modenheden er ved at indfinde sig på denne 2005, Taylor Vargellas, er stilsikker og stilren portvin. Taylor er i toppen af portvinsverdenen, og denne single quinta (en form for 2. vin, i de mindre år), viser at Taylor kan man stole på.

1998 Vintage port, Quinta do Noval Silval, Portugal

575,-

Noval Silval, er Novals ”2. vin”. 1998 har nu fået en fin modenhed, med en duft af modne røde bær, og en smag der viser at her er der en vintage port med lidt alder.

1997 Vintage port, Ramos Pinto, Portugal

770,-

Ramos Pinto har i mange henseender været foregangsmænd i Portugal. Nørderne hos Ramos Pinto, var de første til at undersøge mange ting, og har lagt grund til mange opdagelser i Porto. Vinen en mørk og har en varm frugt. En portvin med medium sødme.

1994 Vintage port, Croft, Portugal

945,-

Croft ledes i dag under Taylor Flatgate partnership (Fonseca / Taylor). 1994 er en af de helt store årgange i portvin, og denne vin er knapt blevet klar til at nyde! Selv om denne vin har mere end 25 år på bagen, er den ingenlunde ude af sin ungdom endnu. En vin med frugt, power og tanniner.

1997 Vintage port, Quarles Harries, Portugal

825,-

Quarles Harries laves i dag af Symingtongruppen, som nok er mest kendt for Grahams. QH er Grahams. Søde, bløde og lidt skjulte søster. Ikke en vin, som er længst fremme med navnet,

men som er en pleaser af en portvin.

1985 Vintage port, Fonseca, Portugal

1295,-

En ren legende. Roy Hersh, betegner denne vin, som værende det bedste vin der er lavet i perioden 1963 – 1994. Fonseca er et tophus, og har intet mindre end præsteret et mesterværk. Ubestridt det bedste glas portvin i årgang 1985. En portvin, som endnu ikke har nået sin top, og sikkert ikke vil når den de næste 10-15 år! En bucketlist vin.

​Historiefortælling om husene bag

Her​under er fortællingen om husene bag.

Blackett, Alchemist Wines, Portugal

Blackett er et nyt og spændende portvinsbrand fra 2014, som flere eksperter antyder har sin berettigelseblandt de allerbedste portvine. Grundlæggende er stilen ny og kvaliteten høj. ”Modervinene” på de forskellige typer tawny er væsentligt ældre end etiketten ellers antyder.

Quinta das Lamelas, Portugal

José styrer denne lille quinta et godt stykke ude i dalen. Og Lamelas har ud over vinstokke, også mange appelsintræer og oliventræer. Lamelas’ hvide portvine er en verden for sig, stilen er sødmefyldte og fyldige portvine, som går lige fra 10 års op til 80 hvide, og fra 10 års til over 100 års for de normale tawnies.

Quinta do Mourâo, Portugal

Ledes af den karismatiske Miguel Braga, som var en af forgangsmændene blandt de mindreportvinsproducenter, som startede med at tappe portvin selv, efter at vingården havde leveret til mange større portvinshuse i flere generation, Miguel er stadig den dag i dag, formand for de mindre producenter

ude i dalen, og har fingrene med mange steder. Hans egne Brands Sao Leonardo og Rio Bom, vidner om en stor dedikation til fadlagret portvin, og hans sortiment spænder bredt i de blendede portvine. De hvide

portvine helt op til 90 års, og de alm. tawnies op til 150 år. Miguel går ikke på kompromis med kvaliteten, og har stor kærlighed til sine fade, og arbejder meget intenst med dem. Fadlagret portvin skal nemlig ikke bare ligge stille og hvile sig på et fad, som ellers mange marketingsreklamer påstår.​